A fi recunoscator in fiecare zi este pentru tine o experienta care iti transforma mintea. Fa acest exercitiu usor in fiecare zi: imediat dupa ce te trezesti spune pentru ce esti tu recunoscator. Poate fi ceva simplu, ca si faptul ca este o zi noua pe pamant, sau pentru ca talpile tale ating pamantul, sau pentru abilitatea de a respira … sau pentru ca poti lucra … sau, poti fi recunoscator fata de o persoana din viata ta, sau pentru un lucru sau o situatie din viata ta … orice din viata ta pentru care tu esti recunoscator sau recunoscatoare.

In jurul tau sunt oameni care vad paharul pe jumatate plin si oameni care vad paharul pe jumatate gol. Prima categorie au paharul lor umplut cu recunostinta. Recunostinta este una dintre acele emotii care iti pot imbunatati starea de bine si fericirea atunci cand te focalizezi pe acestea si le creezi in mod intentionat.

Imagineaza-ti ca esti constient de toate lucrurile bune din jurul tau. Iti imaginezi cat de usor ar fi sa te ocupi de diferende sau de opozitie atunci cand ai aceasta atitudine optimista? Imagineaza-ti ca ai un scop in viata, ca apreciezi pe cei din jurul tau si ca ai o dorinta sa actionezi pentru a arata sentimentul tau de recunostinta.

Acestea sunt ingredientele pentru o viata mai echilibrata si mai implinita. Focalizeaza-te atat pe lucrurile mari cat si pe cele mici pentru a iti arata recunostinta. Ai sa vezi ca pe masura ce iti exprimi aceasta noua atitudine, vei emite o energie pozitiva care va atrage in viata ta exact ceea ce ai nevoie pentru a merge inainte si pentru a avea succes.

Recunostina este o mentalitate la care toti avem acces. Cere exersare si perseverenta, dar exersarea aduce beneficii mari.

Poti, in acelasi timp sa fii recunoscator si pentru toate greselile si escurile din viata ta, pentru ca prin lectiile pe care le-ai invatat din acestea tu ai crescut, ai ajuns unde esti acum.

Ce inseamna pentru tine sa fii recunoscator pentru esecurile din viata ta, esecuri care te-au ajutat sa cresti inspre persoana care esti acum?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *