Acesta este unul din acele subiecte despre care poti scrie si vorbi toata ziua, in fiecare zi! Planificarea obiectivelor, atingerea obiectivelor, obiective, obiective, obiective!

Cu totii avem obiective. Fiecare dintre noi. Unii dintre noi se gandesc ca au renuntat de mult timp si nu au obiective … dar avem. In fiecare zi ne trezim cu scopul de a trai inca o zi. Poate asta este un pic la limita, dar cu totii avem obiective, intr-un fel sau altul, corect? Si atunci, de ce este asa de important sa ai obiective?

Cei mai de succes oamenii de pe Pamant nu s-au trezit intr-o zi cu o idee si cateva minute mai tarziu s-au imbracat, au iesit pe usa si au avut succes….in nici un caz. Ei au avut o idee si si-au facut un plan. In acel plan aveau incluse si obiective … unele mai mari, altele mai mici … unele realizabile, altele foarte marete si exagerate.

Si in fiecare zi, ei au actionat … pas cu pas, avand si succese si esecuri de-a lungul drumului dar au ajustat si re-evaluat planul pentru a se indrepta in directia obiectivelor lor. Obiective!

Am avut obiective din ziua in care ne-am nascut. Sa stai pe sezut, sa te taresti, sa mergi, sa mananci singur, sa te imbraci singur, sa vorbesti, sa iti faci prieteni, sa inveti, sa comunici, sa dezvolti relatii, sa inveti abilitati, sa obtii un loc de munca, sa iti faci o familie, sa iti cumperi o masina, sa iti cumperi o casa, sa mergi in vacanta … multe dintre acestea sunt scopuri pe care le putem realiza doar daca avem un plan de stabilire a obiectivelor si un plan de actiune.

Scopul tau este un obiectiv pe care tu intentionezi sa-l atingi. A iti trai viata si a nu a avea obiective este ca si cum te-ai sui in masina ta si ai conduce la intamplare sperand ca vei ajunge la destinatia ta, fara sa ai o idee clara cum sa ajungi acolo! Atunci cand ai o harta sau un GPS, poti sa ajungi la destinatie intr-o perioada de timp rezonabila … dar din cauza ca tu ai condus, si ai condus – poate, poate eventual ai ajunge la destinatie, dar cu ce costuri de timp, energie si bani? Cat timp si cat de multa energie ai risipit pentru ca nu ti-ai alocat un minut ca sa introduci destinatia ta finala in GPS?

A merge prin viata fara o harta – fara un plan – si sa te astepti ca vei ajunge in anumite puncte pe traseu, asa orbeste, este o modalitate de actiona, dar este foarte clar, ca atunci cand vrei sa ajungi undeva repede, si cu un consum rezonabil de energie si de timp, atunci ai nevoie sa iti stabilesti obiective, sa actionezi in directia lor si ai sa ajungi exact acolo unde iti doresti sa fii!

Care este un domeniu din viata ta unde amani sa iti stabilesti acum niste obiective?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *