Informatia este cruciala pentru orice si pentru oricine. Poti sa te gandesti la un exemplu in care nu ai nevoie de informatii? E ca si cum ai pleca la drum fara o harta sau ai merge prin viata fara obiective. Ai nevoie de informatii pentru a ajunge din punctul A la punctul B si la toate punctele intermediare dintre ele.

Acum, cu ajutorul internetului, avem informatii aproape instantaneu despre aproape orice, doar la apasarea unei taste. Intra pe Google si fa o cautare despre orice subiect si o sa iti apara o multime de website-uri care o sa iti dea informatii despre ce cauti.

Uneori cautarile sunt la fix, adica gasesti imediat ceea ce cauti, iar alteori obtii doar niste informatii generale, dar frumusetea cautarii este ca poti sa cauti din nou si din nou pana gasesti ceea ce cauti.

Avand in vedere aceste lucruri, de sunt totusi atat de multi oameni dezinformati? Nu a mai fost un moment in istoria omenirii in care sa ai acces la atat de mult informatii ca acum, prin intermediul telefoanelor, tabletelor si calculatoarelor peste tot. Ai acces acasa, la lucru, la cafenea, la restaurant sau la mall … cam peste tot ai acces liber la internet. Si cu toate acestea, auzi in continuare oameni care spun lucruri bizare si care au pareri ciudate bazate pe niste lucruri de care tu nu prea ai auzit.

Asta se datoreaza in mare parte si unei alte surse de informatii – mass media. Media are agenda ei personala si de mult au apus zilele in care stirile erau prezentate exact asa cum s-au intamplat. Dar asta nu este tot legat de mass media. Mai este si despre informatie si despre cum sa obtii informatii folositoare care sunt corecte si reale.

Atunci cand discutam despre dezvoltare personala si crestere, sunt multi oameni care pretind ca detin secretele succesului. Si, este posibil, sa para ca ei chiar au succes. Dar, succesul lor s-ar putea sa nu corespunda cu definita ta pentru succes, si atunci recomandarea mea este aceasta:

Gandeste-te care este parerea ta despre ce face ca un om sa fie de succes. Nu cum sa aiba succes. Descrie prin cuvintele tale ce este un om de succes – de la relatii pana la lucrurile pe care le detine. In orice mod definesti tu succesul.

Dupa care, compara definitia ta pentru un om de succes (care este bazata pe valorile si convingerile tale) cu definitia data de cei care declara ca detin cheia succesului. Daca nu se potriveste, mergi mai departe.

Daca se potriveste, vezi cum si ce poti sa inveti de la acesti oameni. Vezi cum poti sa ii cunosti si cum acesti oameni te pot mentora si ajuta astfel incat si tu sa devii un om de succes.

Ce face ca un om sa fie de succes?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *