Fiecare din noi ne dorim ceva diferit, ceva mai mult, mai bine sau mai repede, indiferent daca este vorba despre viata profesionala sau viata personala. Stim ca se poate sa ne fie mai bine si ne dorim acest lucru.

James Allen spunea in cartea lui Omul devine ceea ce gandeste (una din cartile mele preferate): “Oamenii sunt nerabdatori ca circumstantele lor sa se imbunatateasca, dar nu sunt dispusi sa se imbunatateasca personal, astfel incat raman blocati”.

Am intalnit deseori oameni care spuneau: “Sa se schimbe X sau Y, si atunci ma schimb si eu!” Daca tu astepti ca tu sa te schimbi DOAR DUPA ce oamenii din jurul tau se schimba, atunci, iti garantez ca nu te vei schimba niciodata.

De ce zic asta? Pentru ca sunt sanse foarte mari ca si oamenii din jurul tau, sa gandesca exact la fel ca tine. Si atunci se intampla ceva dureros: tu astepti dupa ei si ei astepta dupa tine.

Iti doresti ceva diferit? Sigur iti doresti ceva diferit? ATUNCI este necesar sa fii ceva diferit.

Si ca sa fii ceva diferit este necesar sa faci o calatorie in interiorul tau! De ce? Pentru ca este imposibil sa te schimbi la exterior fara ca sa te schimbi la interior!

Dar la ce sa ma uit?

Bun, bun. Vreau sa ma uit la interior, dar la ce sa ma uit? Ma gandesc ca ai aceasta intrebare 🙂

Uita-te la gandurile pe care le gandesti, uita-te le sentimentele si emotiile pe care le ai fata de acel ceva diferit pe care ti-l doresti si intreaba-te: “Ce ganduri are un om care este deja acolo unde vreau eu sa ajung? Ce ganduri are un om care deja este ceea ce eu vreau sa devin?”

Stai si reflecteaza la aceste intrebari, si nu te opri la primul raspuns.

De ce este atat de important sa pornim de la ganduri? Este foarte important pentru ca gandurile pe care le gandesti determina ce idei iti vin, ce decizii iei si in final ce actiuni faci.

Din pacate sunt foarte multi oameni care, atunci cand este vorba despre a se gandi la ce pot deveni, la ce pot realiza in viata sau la cum pot implementa o idee noua sau cum sa beneficieze de o oportunitate noua, “deleaga” acest proces al gandirii la oamenii din jurul lor.

Chiar daca suna dureros, vreau sa iti spun ca sunt foarte multi oameni care nu gandesc, ei au doar zgomot mental!

Gandeste-te la aceasta perspectiva: eu nu gandesc despre ce pot face si ma duc la cel de langa mine (fie ca este prieten, coleg sau cunoscut), care nu gandeste pentru el, si-l intreb ce gandeste el despre ce eu nu vreau sa gandesc pentru mine!!! Este logic asa ceva?

Asa ca atunci cand iti doresti ceva diferit in viata, uita-te in interiorul tau si gandeste-te la cum iti poti schimba comportamentul si actiunile astfel incat sa ajungi persoana care poate aduce visul tau la viata.

Care este prima schimbare pe care o faci?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *