Imaginatia este definita ca fiind actul de formare a unei imagini mentale despre un lucru care nu este perceput de simturile noastre sau nu a fost niciodata perceput complet in realitate. Toate lucrurile din jurul tau au inceput ca o idee rasarita din imaginatia cuiva.

Gandeste-te la laptop, mobil, scaun, avion, lingura … indiferent cat de nesemnificativ sau de complex ceva poate parea acum, totul a inceput ca o idee care a luat forma in imaginatia cuiva.

Imaginatia este ceea ce iti permite sa ai si planul B, planul de rezerva. Iti poti imagina tot felul de scenarii si posibilitati, pe care mai apoi le poti transpune in planuri de actiune. Prin descoperire, prin cercetare iti vin idei noi, indiferent cat de mult sunt bazate pe realitate sau pe fantezie. Apoi, prin evaluare si justificare, cauti dovezi obiective pentru a formula posibilitati. Si asta inseamna ca imaginatia nu doar creaza idei, dar le si justifica pentru a iti permite sa actionezi.

Imaginatia contribuie la dezvoltarea cunoasterii tale prin invatarea din greseli. Atunci cand faci greseli si te opresti sa reflectezi asupra a ceea ce s-a intamplat, incepi sa iti imaginezi ce s-ar fi putut intampla daca ai fi facut niste actiuni diferite.

Imaginatia este cea care iti permite sa creezi viata pe care tu iti doresti sa o ai. Exersand acest muschi mental, poti schimba rezultatul obtinut prin intermediul imaginatiei tale creatoare atunci cand iti imaginezi pentru un moment care sunt lucrurile pe care le vrei cu adevarat – cu detalii clare. Si pasul urmator este sa continui sa iti imaginezi aceste lucruri in fiecare zi, pana cand ceea ce a fost o idee la inceput, devine realitate.

Thomas Edison si imaginatia

Fara imaginatie nu am avea toate lucrurile pe care le avem acum. Gandeste-te la becul incandescent – Thomas Edison a lucrat mult timp pentru a perfectiona acest bec. El si-a imaginat ca era posibil si, pana la urma a avut succes, a reusit. Edison este celebru si pentru citatul lui: “Nu am esuat, am gasit 10.000 de modalitati prin care nu merge”. Ce s-ar fi intamplat daca Edison nu si-ar fi folosit imaginatia si nu ar fi crezut ca era posibil?

Din pacate sunt foarte multi oameni care isi folosesc imaginatia in sens negativ – se gandesc la tot ce poate merge mai prost, tot ceea ce nu pot reusi… si isi fac rau cu mana lor, pentru ca ajung sa creeze in viata lor exact ceea ce nu isi doresc. Iti recomand sa iti folosesti imaginatia doar in sens pozitiv, si sa exersezi in fiecare zi, pentru ca vei vedea magia la lucru.

Unde te ajuta acum sa iti folosesti imaginatia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *