Generozitatea este o actiune altruista de daruire, fara ca tu sa te astepti la ceva in schimb. Frumusetea din a fi o persoana generoasa este ca, desi intentia este sa nu primesti nimic in schimb, totusi primesti inzecit inapoi … uneori, chiar insutit.

Cum este posibil asa ceva? De ce, daca a fi generos este atat de frumos, de ce nu sunt atat de multi oameni care au acest  comportament? Simplu, in ziua de azi, suntem obisnuiti la acum si aici … societatea “instant, la microunde”. Eu iti dau ceva si tu imi dai ceva la schimb acum … aici … in acest moment. Satisfactie imediata.

Daca iti donezi timpul, energia sau banii pentru o cauza, sa zicem pentru adunat bani pentru un orfelinat sau pentru un spital nou de copii, nu o sa vezi rezultatele acestei daruiri imediat, poate doar in cativa ani. Dar atunci cand dai din inima ta, stiind ca intr-o zi un orfan va avea un camin adevarat sau un copil va avea parte de servicii medicale adecvate … asta valoreaza mult mai mult decat suma de bani pe care o dai. Ti-ai dat la schimb timpul, energia sau banii pentru ca cineva sa aiba o viata mai buna. Si este foarte posibil ca sa nu te intalnesti niciodata cu cei pe care i-ai ajutat.

Este indicat sa nu ai nevoie de satisfactie imediata. Ceea ce primesti inapoi este ca stii ca undeva, cineva in viitor va beneficia de ceva ce tu ai facut azi. Daruiesti stiind clar ca nu o sa obtii nimic tangibil in schimb. Daruiesti din inima.

Putem darui ceva in fiecare zi – sa zambim la o persoana straina, sa ajutam o persoana in varsta, sa lucram ca voluntar …  acel act altruist de a da mai departe cu generozitate. Si asta este un concept minunat!

Bineinteles ca este important sa tii cont si de faptul ca tu esti cea mai importanta persoana din viata ta si atunci este indicat sa fii generos tu cu tine.

Ce poti sa iti daruiesti tu tie, din inima?
Daca ar fi sa faci ACUM un act de generozitate, pentru cine ai face si ce?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *