Entuziasmul este distanta dintre perseverenta si infrangere. Este ceea ce face ca o persoana sa ramana motivata si sa continue sa actioneze atunci cand altii renunta si se opresc. Entuziasm!

Asa ca intrebarea este cum obtii entuziasmul si cum ti-l pastrezi? Uita-te la momentele din viata ta cand ti-ai pierdut dorinta de a te ocupa de ceva, indiferent daca a fost vorba de o relatie, de casnicie, de cariera sau de ceva mai putin dramatic, ca a repara ceva sau a face curat. Nu ai terminat de reparat poate pentru ca ai fost prea obosit. Nu ti-ai zis ca ai renuntat pentru ca asta nu era ceva semnificativ comparat cu tot ceea ce se intampla in viata ta, dar atunci cand este vorba de ceva foarte important in viata ta, ca si casnicia sau cariera, rezultatele ar fi dezastruoase daca ai renunta.

Imagineaza-ti ca iti doresti ceva foarte minunat, ceva ce poate nu iti permiti acum, orice … o masina, o cariera de succes, o casa, un partener de viata, o silueta perfecta … indiferent despre ce este vorba, doar imagineaza-ti. Simti energia din interiorul tau? Nu te ingrijora acum cum o sa obtii asa ceva … doar imagineaza-ti. Cum o sa faci nu este important in acest moment… fa in asa fel incat sa nu iti ocupi mintea acum cu asta. Deci, ai in minte acum o imagine cu ceea ce iti doresti. Gandeste-te la aceasta imagine in fiecare zi… pastreaza imaginea vie. De fiecare data cand te gandesti la aceasta imagine adauga detalii noi. Daca este vorba despre o casa, poti sa te gandesti la mobila si decoruri. Culoarea peretilor, culoarea parchetului sau a gresiei, ce fel de lampi, etc. De fiecare data cand te gandesti la aceasta imagine poti sa simti energia care te cuprinde. Energia este entuziasm. 

Acum ca stii ce simti cand te gandesti la asta, hai sa intarim acest sentiment si sa-l mentinem in viata. Ai o munca de facut, niste activitati despre care nu esti prea entuziasmat sau prea motivat ca sa le faci. Poti sa vorbesti pozitiv tu cu tine pentru a iti da energie ca sa actionezi. Stii ca daca faci acum ceea ce trebuie sa faci o sa fii recunoscator mai tarziu. Stii ca aceasta activitate este ceea ce trebuie sa faci acum si ca beneficiile vor depasi energia pe care o investesti acum ca sa actionezi. Focalizeaza-te pe rezultatul final pentru a iti intari motivatia de a actiona.

Sustine-ti entuziasmul prin a intelege care este rezultatul final al actiunilor tale. Entuziasmul este o emotie pe care o simti si pe care o arati, asa ca atunci cand nu te simit asa de entuziast despre a face ceva, este indicat sa pretinzi ca esti entuziast, si cu cat pretinzi mai mult ca esti cu atat iti pacalesti mintea mai mult ca esti de fapt entuziast. Este un fenomen care te va ajuta sa iti sustii entuziasmul atunci cand nu prea esti prea motivat sau plin de energie. Exact asa cum zice si vechiul proverb: “pofta vine mancand”.

Atunci cand esti entuziast intr-un domeniu din viata ta se va reflecta si in alte domenii din viata ta si vei vedea ca atitudinea ta pozitiva iti va “lumina” viata si in acest fel vei deveni persoana de care altii oameni sunt atrasi.

Eu sunt om norocos. Atunci cand m-am nascut mi s-a alocat o cantitate foarte mare de entuziasm… asa ca sunt un om foarte entuziasmat … si cel mai mare avantaj este ca, de multe ori, dau din entuziasmul meu si altor oameni si acest lucru a avut un impact foarte mare atat in viata personala cat si in viata profesionala. Si cu cat dau mai mult entuziasm, cu atat am si mai mult! Iti recomand sa gasesti aceste resurse de energie din interiorul tau – toti avem aceste resurse, si ce este cel mai important este ca aceste resurse de energie sunt nelimitate … atat timp cat le lasi sa curga, ca un rau si nu le opresti. Chiar daca suna ciudat, cu cat folosesti mai mult aceste surse de energe, cu atat ele sunt alimentate mai mult.

Asa cum spunea si Emerson: “fa lucrul pe care trebuie sa-l faci si vei avea energia ca sa faci lucrul pe care trebuie sa-l faci.”

Care sunt lucrurile care te enuziasmeaza cel mai mult acum in viata ta? Ce poti face ca sa iti duci entuziasmul la nivelul urmator?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *