Auto-cunoasterea este cheia in a atinge dezvoltarea personala. A adopta definitia succesului de la alti oameni nu este neaparat o formula pentru crestere. Convingerile tale au un impact major asupra modului in care percepi succesul si cum inaintezi. Valorile si convingerile tale s-ar putea sa nu se potriveasca cu cele ale oamenilor pe care tu ii consideri de succes si atunci este necesar sa fii atent la care sunt lucrurile cu adevarat importante pentru tine ca sa atingi succesul.

Societatile sunt alcatuite din multe tipuri diferite de oameni, fiecare cu punctele lor tari si punctele lor slabe. Atunci cand intelegem ca unele tipuri de oameni se potrivesc mai bine pentru anumite activitati, putem sa ne deschidem mintea la potentialul nostru de dezvoltare personala.

Ce poti face?

Atunci cand studiezi mai detaliat diferitele categorii de oameni, ajungi sa apreciezi cu adevarat darurile pe care la are fiecare om, si asta te duce la a intelege mai bine de ce oamenii reactioneaza in diferite situatii. Cu cat intelegi mai bine mediul in care traiesti si oamenii cu care interactionezi, cu atat mai mult poti lucra impreuna cu cei din jurul tau, la un obiectiv comun.

Echilibrul intern este critic pentru succesul tau. Este necesar sa intelegi si sa iti cresti nivelul de constientizare despre punctele tale tari si punctele tale slabe. Asta inseamna ca atunci cand te focalizezi doar pe punctele tale tari si le ignori pe cele slabe, te duce la un dezechilibru. Cel mai bun lucru care duce la o echipa foarte eficace este sa iti recunosti si sa iti accepti atat punctele tale tari cat si pe cele slabe si sa iti completezi punctele tale slabe cu punctele tari ale oamenilor din jurul tau, adica sa te inconjori de oameni mai buni decat tine, in ceea ce priveste punctele tale slabe.

Importanta dezvoltarii personale sta in recunoasterea si acceptarea punctelor tale slabe, si intarirea lor ori prin reflectare interioara ori prin completarea lor cu punctele tari ale altor oameni din echipa ta. Una dintre cele mai puternice metode de a face aceste lucruri este sa ai un coach sau un mentor care sa te indrume in directia cea mai buna pentru tine.

Care sunt acele abilitati cu care ai nevoie sa te completezi in echipa ta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *