Deciziile sunt activități mintale în care fiecare dintre noi ne implicăm în fiecare zi. De la a decide la ce oră te trezești, la ce oră să mănânci, cum să îți petreci ziua, pe ce să îți cheltui banii sau cu cine să îți petreci ziua… deciziile fac parte din viața noastră în fiecare zi.

Asta nu înseamnă neapărat că suntem buni la a lua decizii. Mulți dintre noi iau decizii foarte proaste în fiecare zi și doar puțini dintre noi iau decizii bune în mod constant. De ce este o așa mare diferență în asta? Ce ne împiedică de la lua decizii bune? 

Știi că este posibil să elimini aproape complet conflictele și confuzia dacă devii bun la a lua decizii? Atunci când iei o decizie, vei găsi oamenii, resursele și ideile de care ai nevoie de fiecare dată.

Indecizia este decizia … de a nu lua nicio decizie. De regulă indecizia este alimentată de frica de eșec. Unele din motivele cele mai des întâlnite pentru care oamenii nu iau decizii sunt lipsa de încredere în sine și influența mare a circumstanțelor negative exterioare asupra lor.

Daca ai o idee, o dorință, un vis sau un ideal măreț atunci ia decizia să realizezi orice este ceea ce tu îți dorești. Imediat ce ai luat aceasta decizie ai să începi să atragi către tine oamenii, resursele și ideile de care ai nevoie deoarece convingerea ta în realizarea visului va înlocui frica sau circumstanțele negative exterioare. Credința ta va fi catalizatorul care îți va schimba comportamentul și acțiunile și, într-un final, și rezultatele tale.

Păstrează-ți focusul pe viziunea ta, pe idealul tău măreț. Refuză să te îngrijorezi despre cum o să faci, sau cum o să se întâmple și înțelege că ești capabil de orice îți propui și că iei decizia astăzi de a DECIDE UNDE EȘTI CU CEEA CE AI ACUM LA DISPOZIȚIE … ȘI ÎNCOTRO TE ÎNDREPȚI.

Unde este necesar să iei decizii acum? Care sunt deciziile care amâni să le iei și de ce?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *