La multi ani si un 2018 plin de succes si semnificatie.
Acum la inceput de an vreau sa vorbim despre cunoastere. Am ajuns la concluzia ca a sti multe lucruri, a cunoaste multe lucruri nu este de ajuns.

Ce conteaza este ce faci cu acele lucruri pe care le cunosti, cu cunoasterea pe care o ai. Folosesc o intrebare destul de des in activitatea mea de a adauga valoare oamenilor si, de cele mai multe ori, are un impact destul de “dureros” asupra omului caruia ii adresez aceasta intrebare.

Este o intrebare care-l face sa isi schimbe focusul de pe ce stie, sau de pe ce cunoaste pe … cum se foloseste de ce stie. Intrebarea este foarte simpla, dar puternica in acelasi timp.

Asa ca acum, la inceput de an, vreau sa te intreb si pe tine despre toate lucrurile pe care le stii: Stiu ca stii, dar ce faci cu ce stii?

Ce folos daca stii multe, dar folosesti foarte putin din ce stii? Cu ce te ajuta cunoasterea in aceasta situatie?

Uita-te la obiectivele pe care ti le-ai stabilit pentru 2018 (ti-ai stabilit deja obiectivele, corect?) si gandeste-te la toate actiunile pe care trebuie sa le faci ca sa iti atingi aceste obiective si … in acelasi timp, gandeste-te la tot ce stii despre aceste actiuni … si vezi care sunt primele lucruri pe care le poti face pentru a te folosi de aceste cunostinte ale tale pentru ca te vor ajuta sa mergi in directia obiectivelor tale pentru 2018.

Si acum vine intrebarea magica … de cand sa incepi? Pai, la aceasta intrebare magica … exista un singur raspuns, la fel de magic… ACUM.

Acum este cel mai important moment pentru tine, pentru mine … pentru oricine. De ce? Pentru ca doar acum poti sa actionezi, doar acum poti sa faci ceva care sa te duca in directia visului tau. Ieri a trecut, iar maine inca nu a venit… asa ca actioneaza ACUM.

Eu sunt foarte intentionat in a imi dezvolta creativitatea mea, si am inceput sa caut acronime pentru cuvinte puternice … asa cum este cuvantul acum.

Asa ca, iti recomand, sa te gandesti la tot ce este necesar sa faci acum pentru a te pune in miscare in directia obiectivelor tale din 2018 si tine cont de acronimul meu pentru ACUM:
Ai
Cumva
Un
Mileniu?

Fa primul pas, actioneaza ACUM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *