Este o diferenta mare intre o comunicare pentru transmiterea de informatii si o comunicare pentru conectarea cu oamenii. Cand crezi ca ai cea mai mare influenta asupra oamenilor care te asculta? Atunci cand transmiti informatii sau atunci cand te conectezi cu oamenii? Ai dreptate, ai influenta cand te conectezi cu oamenii!

Daca te intreb acum … vrei sa iti imbunatatesti rezultatele in viata… garantat vei spune da! Toti vrem asta, indiferent ca este vorba de mai multi bani, mai mult timp, stil de viata, sanatate, relatii, sport, etc.

Dupa o perioada destul de lunga de timp, am ajuns la concluzia ca, daca vrei sa ai rezultate mai bune in viata este necesar sa te intelegi mai bine cu oamenii. Poate fi unul dintre parinti, sotul sau sotia, copilul, un coleg, seful … nu conteaza despre cine este vorba … tu iti poti imbunatati rezultatele prin imbunatatirea abilitatilor tale de a te conecta cu oamenii si de a ii influenta in mod etic. Vrei sa iti imbunatatesti o relatie … conectarea face o mare diferenta … vrei sa avansezi … conectarea face o mare diferenta … vrei sa iti cresti vanzarile … conectarea cu oamenii face o mare diferenta … vrei sa iti cresti echipa … conectarea face intotdeauna o mare diferenta.

Cand am inceput sa conduc oameni, comunicarea pentru mine inseamna ca doar eu sa vorbesc si ei sa asculte, dar mi-am dat seama destul de repede ca era necesar ca si ei sa vorbeasca si eu sa ascult. Si atunci am inteles cu adevarat puterea comunicarii cu focus pe conectarea cu oamenii!

Si atunci te intreb: cum poti comunica mai bine cu oamenii ca sa te conectezi cu ei? Asta inseamna ca focusul este pe oamenii pe care vrei sa-i influentezi, dar te focalizezi pe ei “prin” tine. Ce vreau sa spun cu asta? Te uiti la modul in care tu comunici: transmiti date si informatii seci, sau incerci sa-i duci intr-o calatorie? Comunici monoton, ca si cei de la supermaket care anunta la sistemul audio oferta zilei, sau incerci sa faci o prezentare memorabila? Spui o poveste? Sau poate ai o conversatie amiabila cu oamenii tai? Toate aceste lucruri te ajuta sa te conectezi mai repede cu oamenii.

Si toate aceste lucruri se pot invata, se pot perfectiona deoarece conectarea cu oamenii este o abilitate ce poate fi dezvoltata. Si cum poate fi dezvoltata mai bine aceasta abilitate decat intr-un mediu in care studiem pe cel mai bun expert in domeniu comunicarii pentru conectare, si unde primesti feedback constructiv? Sunt 3 pasi importanti pe care ii vei parcurge: modelare (studiezi ce face un expert), aplicare (tu aplici si exersezi) si evaluare si progres.

Este important pentru tine ca si lider, acum mai mult ca oricand, sa continui sa iti dezvolti abilitatile tale de comunicare.Ai incredere in tine ca reusesti! Hai alaturi de noi si te ajutam sa cresti cu Metoda Maxwell de Comunicare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *