Ascultam ieri un audiobook de Wayne Dyer in masina (masina mea merge doar daca are motorina si audiobook-uri) si la un moment dat, Wayne pune aceasta intrebare: Cine ai fi daca nu ar fi nimeni in jurul tau care sa iti spuna cine esti? … o intrebare foarte puternica!

De prea multe ori te gandesti la ce cred ceilalti despre tine, sau, si mai rau, accepti ce iti spun cei din jur ca esti … sau ca nu esti … si esti gata, gata sa crezi tot ce zic ei, ca doar au dreptate – ei chiar stiu cine esti tu cu adevarat! OARE?

Cine stie mai bine ca tine cine esti si ce poti face? Cine stie mai bine ca tine ce abilitati ai, ce puncte tari ai, ce visuri ai sau ce oportunitati ai in fata ta? Nimeni! Doar TU!

Unul din citatele mele preferate este de Les Brown: “Parerea altora despre mine nu este absolut deloc treaba mea!”. Singurele dati cand am ascultat parerea altora despre mine au fost doar atunci cand au apreciat ceva pozitiv la mine … ceva de care nu eram asa de constient, sau cand mi-au dat feedback constructiv.

Daca stai sa te gandesti si tu un pic la tine – ce te face sa pui asa mare valoare pe ce iti spun cei din jurul tau legat de ceva ce nu esti, nu poti sau nu ai in viata? Te-ai intrebat vreodata daca te ajuta cu ceva? Sau doar ai acceptat pur si simplu? Daca ai acceptat asa pur si simplu, te rog sa intelegi ca renunti la tot ceea ce ai putea deveni.

Ceea ce te tine pe loc nu este ceea ce crezi ca esti … ci ceea ce crezi ca nu esti! Cat din ceea ce crezi ca nu esti … vine de la altii si de la ce ti-au zis ei? Focus total pe punctele tale tari, stai in zona ta de crestere (in afara zonei de confort) si actioneaza in fiecare zi, astfel incat sa faci pasi mici, zilnic spre potentialul tau maxim. Una din modalitatile prin care poti deveni congruent cu ce esti este sa lucrezi cu un coach, care nu isi va permite sa iti spuna ce esti ci iti va pune intrebari puternice care te ajuta sa descoperi cine esti cu adevarat si cine poti fi atunci cand iti atingi potentialul tau!

Asa ca … Cine ai fi daca nu ar fi nimeni in jurul tau care sa iti spuna cine esti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *